В Русия започна проверки за това дали петролната рафинерия Лукойл в

...
В Русия започна проверки за това дали петролната рафинерия Лукойл в
Коментари Харесай

В Русия проверяват дали „Лукойл“ е доставяла от България на Украйна

В Русия стартира инспекции за това дали петролната рафинерия " Лукойл " в България е доставяла горива на Украйна. Проверката е разпоредена от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин на комисията по сигурността и противодействието на корупцията в Държавната дума, както и на комисията по енергетика.

Проверката ще върви по информацията, излязла в западната преса от следствието на Die Welt и Politiko за експорт от България на оръжие и гориво още в първите месеци на войната.

Първи за разпореждането съобщава Константин Затулин, първи заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците, съобщи това в своя канал в Telegram във вторник.

" Обърнах внимание на днешната обява на Сергей Артемов във вестник " Московский комсомолец ", в която се твърди, че рафинерията на съветската компания " Лукойл " в Бургас е преработвала съветски нефт и е доставяла гориво и петролни артикули на ВСУ посредством верига от медиатори.... По предписание на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин съответните комисии на Държавната дума по сигурността и битката с корупцията и по енергетиката трябва да прегледат въпроса, да изпратят запитвания и да рапортуват за резултатите от разглеждането му ", написа депутатът.

Според " Московский комсомолец ", който се базира на свои източници, горивото за украинските танкове е доставено чрез верига от посреднически компании от българската рафинерия на " Лукойл ". " Руският нефт, който компанията е изнасяла за рафинерията си в Бургас, и е покривала до 40% от потребностите на украинските войски, които настъпваха към Изюм и Херсон ", напомня изданието.

Припомня се и че в близко бъдеще са планирани доставки на съветски нефт по море за Румъния, където Лукойл ръководи друга рафинерия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР